Bears justerer strategi og styrker ejermæssigt fundament

Danmarks mest vindende sportsklub, basketballklubben Bakken Bears, tilpasser sin strategi, så akademiet styrkes samtidig med, der jages økonomisk balance. Derudover styrker klubben sit ejermæssige fundament. Det sker som led i en plan om en forretning, der er bæredygtig både sportsligt og økonomisk.

Klubbens europæiske eventyr har siden 2015 medført tre kvalifikationer til Basketball Champions League, tre semifinalepladser i FIBA Europe Cup og sejren i ENBL-turneringen i foråret 2024.

Den sportslige succes, båret af et stærkt sportsligt koncept, en stærk stab og dygtige spillere, har kostet økonomisk, og der har desværre ikke vist sig sammenhæng mellem øgede sportslige omkostninger og stigende indtægter. Derfor er klubbens underskud vokset. Klubben er ikke truet heraf, da ejerkredsen har dækket af.

Mens sportslige investeringer ikke har givet økonomisk pote, har klubben sideløbende fokuseret på at øge indtægterne. Over det seneste år er fokus derfor drejet over på yderlige kommercielle initiativer. Afholdelse af flere store succesfulde arrangementer gennem Bears Events, sammen med PwC Bears Padel netværket er eksempler herpå. Der vil blive investeret yderligere i partnerproduktet, og klubben har rundet 200 partnere, hvorfor fundamentet er langt stærkere end nogensinde.

For to år siden blev et kursskifte besluttet, og der er siden kommet et gradvist større fokus på i højere grad at bringe unge helt eller delvist egenudviklede talenter i spil. Det er lykkedes fuldt ud, hvilket bl.a. ses ved Gustav Knudsens deltagelse i NBA-draften i juni 2024.

Kursskiftet vil blive styrket yderligere i forbindelse med sammensætningen af truppen til sæsonen 2024/25, ligesom der vil blive lagt yderligere ressourcer i udviklingen af endnu yngre spillere.

Bakken Bears har i mere end ti år arbejdet seriøst med at udvikle unge basketballspillere, og resultatet begynder at vise sig. Akademiholdet spiller i landets bedste række, U17-holdet blev næstbedst i de nordiske mesterskaber, og for første gang i klubbens historie er en spiller med i sommerens NBA-draft. Bears Academy har i de seneste 15 år produceret spillere til kontrakter i både ind- og udland.

Udover ønsket om at udvikle unge spillere imod absolut højeste niveau er der også en målsætning om at skabe en klub, der over en årrække er økonomisk bæredygtig.

– Det er en spændende forlængelse af de seneste års strategi, og vi kommer til at opleve flere unge spillere få spilletid i afgørende øjeblikke. I trupsammensætningen sikrer vi, at der er en erfaren rygrad, og målsætningen er, at der ikke ændres i Bakken Bears’ position i toppen af dansk basketball og som deltagere i europæiske turneringer. Vi ønsker, sammen med ejerkredsen, at sikre, at Bakken Bears bliver økonomisk bæredygtige, så klubben sikres i mange år frem, siger direktør Michael Piloz.

Bakken Bears har i den kommende sæson valgt at deltage i ENBL-turneringen, som klubben vandt i 2023/24, på bekostning af FIBAs turneringer. Bakken Bears dropper FIBAs turneringer som konsekvens af et bedre alternativ.

– Det har desværre vist sig, at FIBAs turneringer hverken er attraktive økonomisk eller gennemsigtige sportsligt. I ENBL har vi sikring på både økonomien og på at vi spiller europæiske kampe løbende fra september indtil langt hen på foråret, fortsætter direktør Michael Piloz.

Udover at Bakken Bears fortsat styrker de kommercielle initiativer og de sportslige forandringer, har klubben også styrket sit fundament ved at Ates Invest har købt 10% af aktierne i klubben. Målet er også her, at styrke klubben, så der er flere om at løfte opgaven om at Bears skal bringes på endnu højere niveau.

Om sit køb af aktier siger direktør i Ates Invest, Cagdas Ates:

– Ates Invest vil gerne være med til at fremme og støtte basketball og derigennem bidrage til samfundet i Denmark. Bakken Bears er lokomotivet i dansk basketball, klubben har en solid fanbase og en stærk stab der sørger for verdensklasse underholdning. Gennem en investering i klubben vil jeg først gerne være med til at skabe en bæredygtig økonomi hos klubben og derefter hæve ambitionerne for dansk basketball. Jeg glæder mig til at komme i gang, kommenterer Cagdas Ates.

Ejer og bestyrelsesformand gennem næsten 20 år Claus Hommelhoff, der stadig er majoritetsejer i klubben, supplerer:

– Det er afgørende for Bakken Bears, at vi, efter en del år med øgede investeringer i det sportslige produkt, nærmer os økonomisk balance. Derfor er det et stort løft, at vi har styrket vores ejermæssige fundament, så vi også i mange år frem har et stærkt Bakken Bears, afslutter Hommelhoff.

Nu er der ikke længe tilbage!
06 sep 2024

Nu er der ikke længe tilbage!

Sommeren er forbi, og det betyder, at det endelig er tid til basketball igen!...
Nyt om sæsonen 2024/25
13 aug 2024

Nyt om sæsonen 2024/25

Kære fans Hermed en bred opdatering på sæsonen 2024/25 – vi starter allerede (så småt)...
NEWS ARCHIVE