๐——๐—ฒ ๐˜€๐—ถ๐—ฑ๐˜€๐˜๐—ฒ ๐Ÿด ๐—บ๐—ฒ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐—ธ๐—ฎ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ: ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿฏ-๐Ÿฎ๐Ÿฐ: ๐—”๐—น ๐—ณ๐—ผ๐—ธ๐˜‚๐˜€ ๐—ฝ๐—ฎฬŠ ๐—˜๐˜‚๐—ฟ๐—ผ๐—ฝ๐—ฎ โ€“ ๐—ถ๐—ป๐—ฑ๐˜๐—ถ๐—น ๐—ฎ๐—ฝ๐—ฟ๐—ถ๐—น

I maj vandt vi det 8. mesterskab i trรฆk, sรฅ vi benytter sommeren til at se tilbage pรฅ de syv forudgรฅende.

Holdet lignede sig selv, da de fรธrste kampe blev spillet. Tilbage var Gustav Knudsen, Noah Churchill, Ryan Evans, Darko Jukic, Michel Diouf, og Skyler Bowlin, suppleret af de unge Marcus Vinther og Magnus Hรธj, der ogsรฅ havde spillet roller i 2022-23.

Selv et af de nye ansigter var genkendeligt, idet Sylvester Berg vendte tilbage fra Spanien efter tre sรฆsoner โ€“ og straks gjorde sig selv til en publikumsfavorit med sin intensitet og fight.

Udefra kom DeAndre Pinckney og Malik Parsons. Som noget nyt, i hvert fald gennem mange sรฆsoner, havde ingen af de to erfaring fra Europa. Som rookies havde de meget at lรฆre, og var ind imellem lidt ujรฆvne, men deres topniveau var tรฅrnhรธjt.

Det blev en lang europรฆisk sรฆson โ€“ og deltagelse i hele tre europรฆiske turneringer. Enden pรฅ det blev at Bears i april vandt den fรธrste europรฆiske titel i dansk baskethistorie, endda pรฅ hjemmebane foran nogle fans, der endte Final Four nรฆrmest uden stemmer.

De mange europรฆiske kampe fik de danske til at trรฆde lidt i baggrunden. Det gjorde nok ikke sรฅ meget i pokalfinalen, der i รธvrigt blev overvรฆret af rekordfรฅ mennesker. DBBFโ€™s nye opfindelse, Final Four, betรธd to kampe pรฅ to dage i Horsens. Det var der ikke nok, der kunne se fidusen i og eksperimentet blev opgivet allerede sรฆsonen efter. Randers blev ekspederet ud i semifinalen, 115-83, men i finalen smed Bears sejren. Bakken var foran det meste af kampen, men i de sidste minutter overtog Nรฆstved fรธringen og vandt 86-89.

I Basketligaen var grundspillet tรฆt, men ikke sรฅ tรฆt som sรฆsonen fรธr. Bears var to point foran Horsens og Nรฆstved, med Svendborg yderligere to efter โ€“ ti point foran Randers.

I playoffgruppespillet havde Svendborg det svรฆrt og mange troede, at Randers ville hente dem. Det skete dog ikke, og derfor endte Bears med at spille semifinaler mod Rabbits โ€“ som Bears havde slรฅet med 35 point i gennemsnit i lรธbet af sรฆsonen, inklusiv en kamp i ENBL. Der var da heller ikke spรฆnding om andet end om Bears skulle spille finaler mod Horsens eller Nรฆstved.

De to hold udkรฆmpede en drabelig serie, hvor det blev til udesejre i de tre fรธrste kampe โ€“ og Nรฆstved endte med at tage den pรฅ hjemmebane i kamp fire.

Finalerne vandt Bears 4-0, men de var langt tรฆttere end resultatet antyder. Bรฅde i den fรธrste kamp, samt i kamp tre og fire var Nรฆstved tรฆt pรฅ sejre. I den fรธrste finale slap Bears afsted med sejren, 94-90, efter de lukkede Nรฆstved tilbage ind i en kamp, der ellers sรฅ ud til at skulle lukkes i tredje periode. Hjemmeholdet var foran med 18, 71-53, med 12 minutter igen, men sรฅ fik Nรฆstved pludselig momentum. Gรฆsterne skar fรธringen ned til 81-78 pรฅ kun lidt over seks minutter, men Bears endte med at vinde 94-90. I finale tre var der halvandet minut igen, da Nรฆstveds Daivien Williamson reducerede til 84-79 pรฅ en treโ€™er, og lige da haluret rundede et minut igen, gjorde Grantsaan det til det til 84-81 pรฅ et layup. Igen lykkedes det Bears at tage sejren, da Gustav Knudsen iskoldt satte en treโ€™er, der lukkede kampen.

I den sidste finale, i Nรฆstved, kendte Bakken Bears sin besรธgstid. Der var ellers meget der tydede pรฅ, at der skulle en femte kamp til, for Bakkens fรธrste fรธring kom fรธrst med 1:24 igen, pรฅ et layup af Gustav Knudsen, der efter kampen blev valgt tit finalernes bedste spiller, som den fรธrste dansker siden Chris Christoffersen i 2012. Inden da havde Nรฆstved haft momentum i det meste af kampen. Med syv minutter pรฅ uret, var Nรฆstved foran 74-65, men Malik Parsons startede Bakkens comeback med et layup, efterfulgt af to point fra DeAndre Pinckney til 74-69. De to unge amerikanere spillede en hovedrolle i kampen, med 22 point til Pinckney og 21 til Parsons. Isรฆr i anden halvleg var de dominerende og satte gang i Bearsโ€™ comeback.

Med under fire minutter igen reducerede Noah Churchill til 79-76 pรฅ en treโ€™er og minuttet efter satte han endnu en, denne gang til 81-79. Parsons, der havde bรฅret Bears meget af anden halvleg, udlignede til 81-81 med 2:30 igen. Det nรฆste minut skiftede fรธringen flere gange. Nรฆstveds Dambreville satte et straffekast til 82-81, inden Gustav Knudsen sendte Bears i front med 82-83, hvorefter Cooper tog fรธringen til hjemmeholdet, 84-83. Med 56 sekunder igen scorede Parsons til 84-85, men selv om Pinckney fulgte op til 84-87, havde Nรฆstved stadig chancen for at sรฆtte en treโ€™er og sende kampen i overtid. Den chance blev imidlertid spoleret, da Dambreville fik en teknisk fejl og Bakken dermed fik et straffekast, som Noah Churchill satte sikkert til 84-88. Her mistede Nรฆstved reelt chancen for sejren, og Bears kunne sekunder senere fejre det ottende mesterskab i trรฆk.

Foto: Dennis Bjerre, Stiften.

๐•๐ž๐ง๐ญ๐ž๐ญ๐ข๐๐ž๐ง ๐ž๐ซ ๐จ๐ฏ๐ซ๐ž!
12 sep 2024

๐•๐ž๐ง๐ญ๐ž๐ญ๐ข๐๐ž๐ง ๐ž๐ซ ๐จ๐ฏ๐ซ๐ž!

Basketligaen sparkes i gang torsdag d. 19. september kl.19.00 med et brag nรฅr Bakken...
Nu er der ikke lรฆnge tilbage!
06 sep 2024

Nu er der ikke lรฆnge tilbage!

Sommeren er forbi, og det betyder, at det endelig er tid til basketball igen!...
Nyt om sรฆsonen 2024/25
13 aug 2024

Nyt om sรฆsonen 2024/25

Kรฆre fans Hermed en bred opdatering pรฅ sรฆsonen 2024/25 โ€“ vi starter allerede (sรฅ smรฅt)...
NEWS ARCHIVE