Nyt om sæsonen 2024/25

Kære fans

Hermed en bred opdatering på sæsonen 2024/25 – vi starter allerede (så småt) på torsdag.

Første kamp er allerede i denne uge

Vi starter sæsonen allerede på torsdag i denne uge – nemlig når vi spiller den første (ganske vist uofficielle) kamp i denne sæson. Den 15. august kl. 18.30 tager vi imod Ewe Baskets Oldenburg, der er en fast bestanddel af toppen af den bedste tyske række, BBL. Vi har lavet en samarbejdsaftale med Ewe Baskets takket være deres ejer, der også ejer det danske firma, Scanglas, der også er blevet partner i Bakken Bears, og i første omgang giver dette samarbejde altså mulighed for at opleve et hold af høj international klasse i Aarhus. I fællesskab med Scanglas har vi fokus på velgørenhed, og der alt overskud fra kampen går til KidsAid, der er en velgørende organisation, der støtter syge og sårbare børn og unge. Der er også mulighed for at støtte KidsAid på dagen.

Det nye hold er klar

Vi har brugt sommeren på at samle et stærkt og slagkraftigt hold. Vi har sagt pænt farvel og tak til mangeårige profiler som Ryan Evans og Michel Diouf samt sidste års amerikanske rookies DeAndre Pinckney og Malik Parsons. Også unge, danske publikumsfavoritter som Noah Churchill og Gustav Knudsen er draget mod sydligere destinationer.

At dygtige, unge spillere skal afprøve sig i bedre profilerede ligaer end den danske er naturligt, men det bliver lidt underligt at åbne sæsonen uden Evans og Diouf. Det er dog ikke unaturligt eftersom vi er i en proces, hvor vi har justeret strategi og skal nærme os økonomisk balance.

Når alt det pæne er sagt om sidste sæsons hold, så glæder vi os også rigtig meget til at se holdet i sæsonen 2024/25. Vi har holdt fast i Darko Jukic, Sylvester Berg og Darko Jukic. Marcus Vinther og Andreas Holst er her også stadig, og deres roller vil forhåbentlig blive større. Vi har hevet Filip Ates og Tobias Hemmersam op fra Bears Academy, og vi vil forhåbentlig se dem vokse sig helt ind på Bearsholdet. Udefra er kommet Simon Schwartz fra Værløse, EJ Dambreville fra Næstved samt tre helt nye ansigter: Rutinerede Urald King kommer efter mange år som professionel, senest i Østrig, Jacob Polakovich bliver et nyt ansigt efter at have spillet et enkelt år som professionel i den næstbedste italienske, mens den superatletiske Terrence Hargrove indleder sin professionelle karriere i Aarhus.

Forsvar af ENBL-titlen

I sidste sæson nåede vi at spille både Basketball Champions League, FIBA Europe Cup og ENBL. Det sidste var kun muligt, da vi fik en plads efter et meget sent ”afbud” fra et israelsk hold. Vi har valgt at prioritere deltagelsen i ENBL i 2024/25. Det er dels et valg foretaget på baggrund af økonomi og pga. sæsonplanlægning. I løbet af den næste uge kan vi offentliggøre sæsonens program frem til den sidste del af februar. Herefter venter naturligvis slutspilskampene.

ENBL har justeret formatet, så de to puljer hver indeholder ni hold (otte sidste år). Det betyder, at alle klubber får fire hjemme- og fire udekampe. Vores hjemmekampe er mod Bristol Flyers (England), Dinamo Bucharest (Rumænien), Inter Bratislava (Slovakiet) og Basket Brno (Tjekkiet), mens rejser går til Estland, Polen, Tyskland og Norge.

ENBL byder i øvrigt på to ansigter, der udmærket kender Sparekassen Danmark Basketball Center. Keila Coolbet fra Estland har den tidligere Bearsspiller Kaido Saks på holdet (ja, han er blevet 38 år) og norske Fyllingen har Nikolas Skouen på holdet. Den norske landsholdsspiller spillede for et par år siden for Bears Academy.

Vi har kun mødt to af klubberne tidligere, så vi får seks nye modstandere på listerne, og får også fornøjelsen af at møde hold fra to nye lande. Når vi har spillet mod modstanderne fra Norge og Slovakiet, har vi i alt mødt hold fra 36 europæiske lande.

Efter gruppespillet kvalificere de fire bedste i hver gruppe sig til kvartfinalerne, der ligesom sidste år spilles bedst af to, og den samlede vinder her skal spille Final 4 i april.

Også turneringsjusteringer i både pokalturneringen og Basketligaen

Der er justeringer i både pokalturneringen og Basketligaen. I pokalturneringen er den fejlslagne Final 4 pillet af tapetet igen, så pokalfinalen igen er en enkeltstående kamp. Den afvikles i weekenden 25-26. januar – hvor vides ikke endnu. Vi er oversiddere i 1/8-finalerne, og indtræder således i kvartfinalerne, der spilles i slut november/start december. Lodtrækningen foretages først senere på efteråret.

Basketligaens grundspil består igen i år af 11 hold, der spiller alle mod alle, ude og hjemme (20 kampe til hvert hold). Herefter går top 6 i slutspillet, hvor holdene igen spiller alle mod alle, ude og hjemme (10 kampe til hvert hold i marts og april). De fire bedst placerede hold går i semifinalerne, der spilles bedst af fem. Den nye er at finalerne spilles bedst af fem (bedst af syv indtil nu).

Vi glæder os

Vi glæder os rigtig meget til den nye sæson. Vi glæder os til at se jer på torsdag til den spændende opstart mod Ewe Baskets Oldenburg.

Med venlig hilsen

Michael Piloz, direktør

 

Foto: Per Bille.

𝐕𝐞𝐧𝐭𝐞𝐭𝐢𝐝𝐞𝐧 𝐞𝐫 𝐨𝐯𝐫𝐞!
12 sep 2024

𝐕𝐞𝐧𝐭𝐞𝐭𝐢𝐝𝐞𝐧 𝐞𝐫 𝐨𝐯𝐫𝐞!

Basketligaen sparkes i gang torsdag d. 19. september kl.19.00 med et brag når Bakken...
Nu er der ikke længe tilbage!
06 sep 2024

Nu er der ikke længe tilbage!

Sommeren er forbi, og det betyder, at det endelig er tid til basketball igen!...
Nyt om sæsonen 2024/25
13 aug 2024

Nyt om sæsonen 2024/25

Kære fans Hermed en bred opdatering på sæsonen 2024/25 – vi starter allerede (så småt)...
NEWS ARCHIVE