Ingen tidshorisont for Sylvester Bergs tilbagevenden: Helbredet kommer først

I sommer vendte Sylvester Berg hjem til Bakken efter en tur i Spanien. Det er dog ikke blevet til den tilbagevenden, han havde håbet på. Det er blot blevet til to kampe i denne sæson for vores nummer 6. Imod Horsens IC i anden kamp i Basketligaen bankede han hovedet sammen med en modspiller. Siden kampen den 19. september har Sylvester Berg siddet ude med en hjernerystelse.

Fysioterapeut hos Bakken Bears, Søren Ege Qwist, følger Sylvesters skadesforløb tæt. Sammen skal de få Sylvester langsomt, men sikkert, tilbage på banen. Dette gør de ved at læne sig tæt op ad en protokol, som Dansk Idræts Forbund har udarbejdet til sportsudøvere, der får en hjernerystelse:

– Vi har lagt os tæt op ad de retningslinjer, som DIF har udarbejdet for hjernerystelse. Dét tror jeg, har været rigtig vigtigt for Sylvester; At han har haft en præcis plan over, hvad han må og ikke må, alt efter hvordan han har det i forløbet, fortæller Søren Ege.

DIF’s protokol indeholder en plan over forløbet tilbage til sporten. Derudover indgår en trappegrafik, som skal illustrere genoptræningsforløbet mod at være 100 procent tilbage på banen. Hvis man oplever, at symptomerne forværres, når man går et trin op, skal men et trin ned igen. Her skal man blive i et døgn, før man igen må gå tilbage til det trin, der forværrede symptomerne. Det er netop denne proces, Sylvester er i, lige nu.

Ifølge DIF er ni ud af ti med hjernerystelse helt tilbage til deres sport efter 14 dage. Hvis man til gengæld vender for hurtigt tilbage, kan det resultere i varige mén. Det er altså afgørende at lytte til, hvornår kroppen siger stop og vurdere, om man skal gå et trin ned ad trappen. Derfor har det også været vigtigt for Sylvester, at Bakken Bears fra start har taget hjernerystelsen meget seriøst. Derudover har han sat pris på den respekt, der er for, at der ingen tidshorisont er på en sådan skade:

– Det har været utroligt beroligende, at klubben har taget min hjernerystelse så alvorligt fra start. Der er meget respekt for processen og giver mig plads til at komme mig helt. Sundhedsstaben har været der for mig hele vejen og har guidet mig den rette vej mod at vende tilbage til banen.

Sylvester fortæller også, at han håber på at vende tilbage til banen indenfor den nærmeste fremtid:

– Jeg er rimelig langt i forløbet, så udsigterne til et comeback er forhåbentlig ikke forfærdelig lange. Dog tager jeg stadig små forsigtige skridt mod at være 100 procent tilpas.

Vi glæder os til igen at se Sylvester på banen, men i mellemtiden ønsker vi ham held og lykke med genoptræningen.

𝟑𝟒 𝐩𝐨𝐢𝐧𝐭 𝐭𝐢𝐥 𝐊𝐢𝐧𝐠, 𝐬𝐞𝐣𝐫 𝐭𝐢𝐥 𝐁𝐞𝐚𝐫𝐬
19 okt 2024

𝟑𝟒 𝐩𝐨𝐢𝐧𝐭 𝐭𝐢𝐥 𝐊𝐢𝐧𝐠, 𝐬𝐞𝐣𝐫 𝐭𝐢𝐥 𝐁𝐞𝐚𝐫𝐬

Bakken Bears hentede femte ligasejr på stribe, da Værløse blev sendt hjem med et...
𝐒𝐭𝐨𝐫𝐬𝐞𝐣𝐫 𝐦𝐨𝐝 𝐊𝐞𝐢𝐥𝐚 𝐂𝐨𝐨𝐥𝐛𝐞𝐭
15 okt 2024

𝐒𝐭𝐨𝐫𝐬𝐞𝐣𝐫 𝐦𝐨𝐝 𝐊𝐞𝐢𝐥𝐚 𝐂𝐨𝐨𝐥𝐛𝐞𝐭

Bakken Bears fik en overbevisende sejr over estiske Keila Coolbet og fik dermed sin...
NEWS ARCHIVE