Bakken Bears tager sikker sejr over Academy

Når Bakken Bears og Bears Academy mødes, bliver der altid gået til den, især fra de unge Academy-spilleres side. Sådan var det også tirsdag aften, hvor Bakken Bears dog alligevel kunne tage en sikker sejr lydende på 60-113.

Bakken Bears går med sejren ind til en kort julepause som Basketligaens eneste ubesejrede hold, med 12 sejre i 12 forsøg. Der venter dog nogle vanskelige kampe omkring nytår, hvor Bears først besøger ligaens tre’er, Horsens, 28. december, mens to’eren, Svendborg Rabbits, kommer til Aarhus 6. januar.

Bakken Bears og Bears Academy deler til dagligt spillere, i form af unge spillere med dobbeltlicens. Det er en ordning, der skal sikre, at unge talenter får mulighed for at snuse til det allerhøjeste niveau med Bakken, mens de også kan få masser af minutter og ansvar med Bears Academy.

På dage, hvor holdene spiller mod hinanden, er der derfor altid lidt spænding omkring hvem, der spiller hvor. Denne aften spillede Magnus Høj, Silas Oriane og Malthe Bjerregaard for Academy, mens Andreas Holst og Marcus Vinther tørnede ud for Bears.

Fra kampens start så det svært ud for Academy. Bears kom lynhurtigt foran 13-2, blandt andet på flere scoringer hver fra Gustav Knudsen og DeAndre Pinckney.

Bag scoringer fra Filip Ates, Tobias Mønsted og Magnus Høj kom Academy imidlertid kort efter tilbage og syv minutter inde var der reduceret til 12-13.

Det holdt dog ikke længe for Academy, for scoringer fra Andreas Holst, Noah Churchill og Sylvester Berg sendte Bakken tilbage i front med 14-28 et minut inde i anden periode.

Herfra voksede Bakkens føring støt, til 29-46 ved pausen, uden at Academy dog blev løbet over ende, som det er sket for nogle af Bakkens andre modstandere denne sæson.

I anden halvleg gjorde Tobias Hemmersam en god figur for Academy med en række gode aktioner i feltet, og 11 point midt i tredje periode.

For Bakken var minutterne rigtig godt fordelt ud over hele holdet, mens de fleste point kom fra Gustav Knudsen, Sylvester Berg og især Andreas Holst, der endte som topscorer med 20 point.

Efterhånden som kampen skred frem, tog Bakken mere og mere kontrol, og føringen blev udbygget til 44-87 inden fjerde periode.
Selv om udfaldet var en formssag, spillede Academy-træner Thomas Hemmingsens unge tropper godt til og de fik vist sig fint frem foran publikum. Det var dog ikke nok til at forhindre en Bakken Bears-sejr på 60-113.

𝟑𝟒 𝐩𝐨𝐢𝐧𝐭 𝐭𝐢𝐥 𝐊𝐢𝐧𝐠, 𝐬𝐞𝐣𝐫 𝐭𝐢𝐥 𝐁𝐞𝐚𝐫𝐬
19 okt 2024

Bakken Bears hentede femte ligasejr på stribe, da Værløse blev sendt hjem med et...
𝐒𝐭𝐨𝐫𝐬𝐞𝐣𝐫 𝐦𝐨𝐝 𝐊𝐞𝐢𝐥𝐚 𝐂𝐨𝐨𝐥𝐛𝐞𝐭
15 okt 2024

Bakken Bears fik en overbevisende sejr over estiske Keila Coolbet og fik dermed sin...